Eğitim Bir–Sen mağdur öğretmenlerin haklarının verilmesini istiyor

Eğitim Bir–Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altınsöz, 4–C statüsünde çalışan eğitimcilerin mağdur edildiğini ileri sürdü....

Eğitim Bir–Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altınsöz, 4–C statüsünde çalışan eğitimcilerin mağdur edildiğini ileri sürdü.
Eğitim–Sen üyeleri şehir merkezindeki Boyacılar parkında pankartlı basın açıklaması yaptı.
Hikmet Altınsöz, “4–C’liler 31 Aralık tarihi itibari ile sözleşmeleri sona ermiş olup bir ay işsiz kalacaklardır. Ücretlerin oldukça düşük olması yetmiyormuş gibi, işsiz kaldıkları bir ay içerisinde ücret alamayacaklardır. Ancak bu bir ay süresince kira, elektrik, telefon ve su faturaları borçları gelmeye devam edecektir. Kendileri gibi eş ve çocukları da yaşanan mağduriyetten paylarına düşeni en ağır bir biçimde almaya devam edecektir.” dedi.
Eğitim Bir–Sen olarak hükümete seslenen Altınsöz konuşmasının devamında ise sözlerine şöyle devam etti: “4–C’lilerin sosyal ve özlük sorunları en kısa sürede çözülmeli, talepleri dikkate alınmalıdır. Bunun için 4–C’li personele kadro verilmeli ve yılda 12 ay çalışma olanağı sağlanmalıdır. Günün koşullarına uygun ve eşit işe eşit ücret anlayışı doğrultusunda 4–C’li personele aynı işi yapan kişilere verilene kadar maaş verilmelidir. Sosyal hakları güvence altına alınmalıdır. Her zaman eşitlik ve hakkın yanında olan bizler, bu sorun çözülünceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Buradan sayın başbakanımıza sesleniyoruz ki; üç değil beş çocuğumuz var ama aile yardımımız yok. Sadece 45 bin kişiyi kapsayan bu ayırıma son verilmesini istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz