Eğitim çalışanlarından "tavuk" lu basın açıklaması

ANKARA (ANKA)- Eğitim çalışanları Hükümet'in uyguladığı yüzde 2'lik zammı protesto etmek amacıyla ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Bağımsız Eğitim Sendikası, Güvenpark önünde, kurban alamayan eğitim çalışanlarının maddi sıkıntılarını ahlatmak amacıyla sembolik bir "tavuk pazarı" kurdu.

Basın açıklamasında konuşan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlere uygulanan yüzde 2'lik zammı eleştirerek eğitim sektöründe çalışanların kurban bayramında koyun yerine tavuk kesebilecek ekonomik durumda olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Avcı, "Hükümet bu zam ile aslında bizi değil, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı cazalandırıyor. Eğitim çalışanlarına yüzde 25 oranında ek zam yapılmalı, eğitim ve öğretim yardımı başta olmak üzere ek ders ücretlerinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi sağlanmalıdır" dedi. Öğretmenlerin, kurban bayramı yaklaşırken koyun pazarının önünden geçmeye cesaret edemediklerini belirten Avcı, şöyle konuştu:
"Kurban eti alamayan eğitim çalışanlarının üzüntüsünü hafifletmek için ve bizi bu hale getirenler için bir tavuk pazarı kurduk. Koç yerine evine tavuk götüren öğretmenlerimizin bu hazin fotoğrafından umarım hükümet gerekli dersi alır."

Basın açıklamasında sendika çalışanları tarafından, "oğlumun bir gemisi olsa da bayramda gelse", "yüzde 2 den fazla zam vermem kızım da gemi alacak", "hizmetli dedikleri, simittir yedikleri, 50 metreden sayılır, kaburga kemikleri" yazılı pankartlar açıldı.

Tavukların üzerinde yazılan "kurban olurum öğretmenimize" yazılı küçük kurdelalar dikkat çekti.