"Eğitim Geleceğim Ağrı" Konferansı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Geleceğim Ağrı" adlı konferans düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Geleceğim Ağrı" adlı konferans düzenlendi.

Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması Projesi kapsamında bir otelde düzenlenen programa, Vali Mehmet Tekinarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Müftü İzani Turan, projenin iletişim uzmanı Tuba Çameli katıldı.

Vali Tekinarslan, yaptığı konuşmada, kızların okutulması için devletin çok sayıda projeye imza attığını ve çok yol katettiğini belirterek, "Kızını dövmeyenin değil de kızını okutmayanın dizini dövdüğü gerçeğini herkesin bilmesi lazım. Eğer kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza öncelikle eğitim konusunda hakkettikleri desteği verseydik, tahmin ediyorum ki Türkiye bugün bu kadar sıkıntı yaşamazdı" dedi.

Reklam
Reklam

Kız erkek çocuğu ayrımından kurtulduklarını vurgulayan Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Özellikle kız çocuğuyla erkek çocuklarının okullaşma oranı neredeyse aynı. Bu bizi sevindiriyor. Hepimiz kız çocuklarımızın hem öğrenimi hem eğitimiyle ilgili gereken her türlü çabayı göstermek zorundayız. Burada da gayretin daha fazlası yine kadınlara düşüyor. Yani o klasik, saplantılı, okuyup da ne olacağız fikrinin babaların, amcaların, dayıların zihninden çıkartılması daha ziyade kadınlarımıza bağlıdır."

Milli Eğitim Müdürü Başak da kız çocuklarının okutulmasının toplumun aydınlanması, ülkenin kalkınması ve geleceğe daha umutla bakabilmek anlamına geldiğini vurguladı.

Muhabir: Fatma Güven-Metin Göktekin / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: