Eğitim gönüllüleri gönülleri fethediyor

Burdur Eğitim Gönülleri Derneği tarafından Türkiye’ye davet edilen yabancı misafirler, gördükleri ilgiden memnun olarak ülkelerine...

Burdur Eğitim Gönülleri Derneği tarafından Türkiye’ye davet edilen yabancı misafirler, gördükleri ilgiden memnun olarak ülkelerine dönüyor.
Avrupa Birliği (AB)'nin kabul ettiği ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ kapsamında yurt dışından gelen misafirlere Burdur’un kültürü tanıtan dernek, eğitim sistemi hakkında da bilgilendirme yapıyor. Burdur’a ikinci kez gelen İsveç’li Monica Windman Lundmark, Türklerden çok şeyler öğrendiklerini, özellikle Türk yemeklerini çok beğendiğini belirtti.
İlk kez geldiği Türkiye’ye hayran kaldığını anlatan İsveçli Kilia Delgado Perez de olumlu izlenimlerle ayrılacağını ifade etti. Türkiye'yi savaş ve kargaşa ülkesi olarak tanıttıklarını anlatan Perez, şunları söyledi: “Burada çok iyi insanlarla karşılaştık. Türkiye çok güvenli ve güzel bir ülke. Tekrar mutlaka geleceğim. Ülkeme döndüğümde gönüllü Türkiye ataşeliği yapacağım. Eğitim Gönüllüleri'ne de teşekkür ediyorum. Bize gerçek bir Türkiye gösterdiler.”
Burdur Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Mustafa Korkmaz da amaçlarının Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirtti.
En iyi şekilde ağırladıkları misafirlerinin yeniden Türkiye'ye gelmek istediklerine değinen Korkmaz, “Dışarıda ülkemizin doğusunu Kürdistan olarak tanıtıyorlardı. Türkiye’yi ise insan haklarına gasp eden bir ülke olarak biliyorlardı. Biz gittiğimiz her yerde bunun doğru olmadığını anlattık. Özellikle İsveç’ten Kemal Burkay’ın da Türkiye’ye dönmesi kafalardaki bu kötü imajı sildi. Hatta bir misafirimiz, giderken şunu söyledi: ‘Bize çok yanlış tanıttılar. Atık şundan eminiz ki bu ülkede hiç kimsenin haklarına gasp edilmiyor. Gayet de demokratik bir ülkeymiş Türkiye.’ dedi. Tabi bizde bu düşüncelerden dolayı çok memnun olduk. Ülkemiz adına bir şey yapabiliyorsak kendimiz bahtiyar sayarız.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretçilere Burdur Müzesi'ni gezdiren eğitim gönüllüleri, Özeren Otel'de misafirleriyle yemek yedi. Burdur’un tarihi yerlerini gezecek olan misafirler hafta sonu ülkelerine geri dönecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz