Eğitim Gönüllüsü Hayırsever Doktora Son Görev

Antalya’nın en eski doktorlarından, eğitim gönüllüsü, hayırsever İlhami Tankut, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Yaşlılığa bağlı...

Antalya’nın en eski doktorlarından, eğitim gönüllüsü, hayırsever İlhami Tankut, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşlılığa bağlı hastalıklarla mücadele eden eğitim gönüllüsü hayırsever doktor İlhami Tankut, dün öğle saatlerinde kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Hayırsever doktor için bugün Muratpaşa Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Tankut’un yakınları ve yaptırdığı okulların öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tankut’un cenazesi Uncalı Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Dr. İlhami Tankut, 1942 yılında Antalya Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1948'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 1983 yılında emekli olan Dr. İlhami Tankut, Muratpaşa ilçesinde ilköğretim okulu ile Konyaaltı ilçesinde Anadolu Lisesi yaptırdı. Dr. Tankut, yaptırdığı okulların öğrencilerine bir anısını şöyle paylaşmıştı:

"1974 yılında en büyük düşlerimden birini, (Doğduğum evin bahçesine bir okul yaptırarak, baba ocağını tüttürmek) gerçekleştirdim. Evimin bahçesinden cıvıl cıvıl öğrencileri izleyebilmeyi de düşlemiştim. Ancak, okulun yapım sürecinde babamın bana tek mirası olan o evi satmak zorunda kaldım. Okul bitti ve teslim ettik. Orada öğrenime başlayan öğrencileri ilk gördüğümde neler hissettiğimi anlatmak çok güç. Ama 'Çocuklar; siz her şeye değersiniz' diye düşündüğüm dün gibi aklımdadır."

Necla Tankut ile evli olan Dr. İlhami Tankut 1'i kız, 3 çocuk babasıydı. Antalya'da 24 Ağustos 1924 tarihinde doğan Dr. İlhami Tankut'un doğduğu evin arazisinde bugün, Dr. İlhami Tankut'un yaptırıp, Milli Eğitim'e bağışladığı ve kendi adını taşıyan ilkokul binası bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz