Eğitim Gönüllüsünün Adı Kolejde Yaşayacak

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 25 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Hasbi Şahin adına...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 25 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Hasbi Şahin adına kolej açılıyor.

Afşin’de eğitimin çıtasını yükseltmek için Afşinbey Eğitim Kurumları bünyesinde açılacak kolej, 10 dönümlük arazi üzerine kurulacak. İlk etapta 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Afşinbey Eğitim Kurumlarına ait okuma salonu bünyesinde eğitime başlayacak Hasbi Şahin Koleji, anasınıfı ve ilkokul düzeyi öğrencileri kapsayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Afşinbey Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Ayhan, “Afşin ilçemize yakışır, Afşin’in eğitimdeki başarı çıtasını yükseltecek ve civar ilçelerde başarılı olan Afşinli öğrencilerin kendi memleketlerinde eğitim görmelerini sağlamak amacıyla Afşin’de kapsamlı bir kolej açmayı planlamaktayız. Toplamda 10 dönümlük bir arazi üzerine, içerisinde oyun alanları, otoparkı olan bir eğitim yuvası inşa edilecek. Afşinimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Afşinbey Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Sarı da şunları söyledi: “Afşinbey Eğitim Kurumları olarak Afşin’e kapsamlı bir kolej kazandırmayı düşünüyoruz. Özel Hasbi Şahin Koleji için ön kayıtlarımız başladı. Özel okullar devletin yükünü hafifletmektedir. Bizler de işadamları olarak devletten özel eğitime olan desteğin daha da yükseltilmesini istiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz