'Eğitim İçin Bir Kıvılcım Projesi'yle 700 öğrenci il dışına çıktı

Siirt Eğitim Kültür Bilim Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEKBİLDER) bağlı okuma salonlarındaki 700 öğrencinin,...

Siirt Eğitim Kültür Bilim Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEKBİLDER) bağlı okuma salonlarındaki 700 öğrencinin, SODES kapsamında 'Eğitim İçin Bir Kıvılcım Projesi' ile il dışına geziye götürüldüğü belirtildi.
Projenin koordinatörü Haydar Akdemir, şimdiye kadar 20 toplu gezi ile 700 öğrencinin Siirt dışındaki gezilere katıldığını söyledi. İl ve İlçelerde bulunan 7 okuma salonunun kız ve erkek öğrencilerden oluşan 20 grubun gezilere katıldığını dile getiren Akdemir, Van, Ahlat, Bitlis, Mardin ve Hasankeyf’e düzenlediklerini belirtti.
Tarihi ve turistik yerlerin gezildiğini anlatan Akdemir, “Gezi amacı olarak bölgenin tarih koktuğu gibi bu tarihi ve turistik yerleri gezerek bilgi edinmek, tarihi bilmek ve bilinçlendirmektir. Öğrenciler hem moral ve motivasyonu sağlandığı gibi ilk defa şehir dışı gezilere katılmanın heyecanını da yaşıyorlar. Bu gezilerin çok yararlı geçtiğini hem öğrenciler açısından ve hem aileler açısında bir fırsat olarak dönüştüğünü görüyoruz. Gezilerde öğrenciler arasında birlik ve beraberliği ve kaynaşmaya da vesile olduğunu gördük.” dedi.
Gezilerde imkân sağlayan yetkililere ve anne ve babalara teşekkür eden Akdemir, bu tür sosyal etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz