Eğitim İlke Sen Danıştay’ın Başörtüsü Kararına İtirazın Neden Geri Çekildiğini Sordu

Eğitim İlke-Sen, Danıştay’ın başörtüsü kararına MEB adına önce itiraz edilip sonra itirazın geri alınma sürecinde...

Eğitim İlke-Sen, Danıştay’ın başörtüsü kararına MEB adına önce itiraz edilip sonra itirazın geri alınma sürecinde tek sorumluluğun hukuk müşavirinde olup olmadığını sordu.

Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) MYK üyesi Beytullah Önce, Danıştay 12 Dairesi’nin başörtülü bir öğretmen hakkında verilen ihraç kararını bozmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın önce itiraz edip, sonra bu kararını geri çekmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Önce, açıklamasında “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta içinde Danıştay 12 Dairesi, başörtülü bir öğretmen hakkında verilen ihraç kararını bozmuştu. Kararın açıklanmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nin bu karara itiraz ettiği haberi de alınmıştı. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’na Eğitim İlke-Sen adına yapılan kişisel bir başvuruyla, bu kararın nesine, hangi gerekçeyle itiraz edildiğini sormuştuk. Fakat konuyla ilgili cevap gelmeden önce, itirazı yapan müşavirin istifasını vererek, emekliliğe ayrıldığı bilgisi gündeme yansıdı. Akabinde yine geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın da kararla ilgili itirazını geri çektiğini öğrendik” dedi.

Reklam
Reklam

Önce, açıklamasının devamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan süreçle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyerek şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nin kararın ardından, davadan vazgeçme yetkisini neden kullanmadığı ciddi bir soru işaretidir. Geri çekilen itiraz, silsile yoluyla bakan onayı alınarak yapıldıysa, bu süreçteki tüm sorumluluğun sadece istifa ederek emekliliğini isteyen bir müşavire kalamayacağı açıktır. Hangi makamda, hangi yetkililer bu süreçte sorumluluk sahibidir? Konuyu ilk andan beri takip eden Eğitim İlke-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan itiraz hakkında kamuoyuna dürüst ve net bir açıklama yapmasını beklemektedir. Son olarak, madem bakanlık, Danıştay'ın kararını haklı bularak, itirazını geri çekmiştir; o halde söz konusu yasakçı yönetmeliği de geri çekecek midir?”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: