Eğitim-iş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu

Eğitim-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in katılımıyla yapıldı.Genel kurulda...

Eğitim-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in katılımıyla yapıldı.

Genel kurulda konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, konuşmasına 82 yıl önce genç zabit öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Menemen’de şehit edildiğini hatırlatarak başladı. Demir, “Tarihimize baktığımız zaman bugün üzüntülü bir gün. Bundan 82 yıl önce Mustafa Kemal’in devrimini, onun Cumhuriyet’ini savunmak isteyen genç zabit öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay, gericiler tarafından Menemen’de şehit edildi. Buradan Kubilay’ı sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz. Onun ışığı yolumuzu aydınlatmakta, bundan sonra da her öğretmenin bir Kubilay olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Bugün karanlık bir olayın yıl dönümü. 1978’de bundan 34 yıl önce Maraş’ta bazı karanlık olaylar yaşandı. 19-26 Aralık arasında Maraş’ta, yine aynı 1930 yılında olduğu gibi bir grup Cumhuriyet’e, Atatürk’e, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı olaylar yarattı. Maraş’ta bazı insanlarımızı katlettiler. Bundan sonra bu tür kötü olayların olmamasını temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“Bugün Eğitim-İş Kırklareli Şubesi’nin düğünü” diyen Demir, “Eğitimin sorunlarını, ülkenin sorunlarını, eğitim çalışanlarının sorunlarını konuşacağız” diye konuştu. Hükümetin eğitim politikasını da eleştiren Demir, 2005 yılında iktidarın geldiği gün ilk iş olarak eğitim sisteminin olmazsa olması olan, omurgası olan müfredatı değiştirdiğini, değişik bahanelerle Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs ve 23 Nisan bayramlarının iptal edildiğini söyledi.

Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin ise, Eğitim-İş Kırklareli Şubesi’nin tüm baskılara rağmen şube olduğunu belirterek, “2007 yılının Mayıs ayında kurmuş olduğumuz sendikamız tüm baskı ve dayatmalara rağmen omurgasından, duruşundan, eyleminden taviz vermeden tüm baskı ve engellemelere rağmen bugün şube oldu. Bugünkü sayımız 464 kişi ve yeni yönetimden sonra bu üye sayımız artacak. Yılsonunda bu yetkiyi ele geçireceğimizden eminim. Eğitim-İş’e konuşmak değil çalışmak yakışır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde yönetim kuruluna Hayri Girgin, Talih Yakut, Doğan Işıkkılıç, Seçkin Adak, Emrah Mutluer, Murat Adıgüzel, Gökhan Erbay; Denetleme Kurulu’na Ali Kemal Olgun, Erhan Çalışkan, Selami Gündüz; Disiplin Kurulu’na Bülent Akbayrak, Ercan Kahraman ve Ünal Gürsel seçildi. Genel kurul toplantısına CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz