Eğitim-İş Özre Bağlı Yer Değiştirmeye Dava Açtı

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası'nın (Eğitim-İş), özür durumuna bağlı yer değiştirme hakkının sadece iller arası yer değişikliği istekleri

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası'nın (Eğitim-İş), özür durumuna bağlı yer değiştirme hakkının sadece iller arası yer değişikliği istekleri ile sınırlandırıldığı için Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtığı bildirildi.

Eğitim-İş Kastamonu Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ocak 2013 tarihinde yayımlanan, "2013 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirmelerine İlişkin Açıklamalar" başlıklı genel düzenleyici idari tasarrufun mevcut haliyle hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bal, ülkede birçok il ve ilçe merkezi arası uzaklığın 200 kilometrenin üzerinde olduğunu ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Tablonun bu haliyle binlerce aileyi paramparça ettiği sabitken, özür durumuna bağlı yer değişikliği isteklerinin sadece iller arası ile sınırlandırılması hukuka, hakkaniyete ve kamu yararına aykırılık oluşturduğu tartışmasız bir gerçektir. İller arası ile il içi yer değişiklikleri isteklerini farklı aşamalarda gerçekleştirmenin hukuki izahı yoktur. Aynı düzenlemede eğitim özrü, özür durumu olarak kabul edilmemiştir."

Bu tür durumları idarenin hukuki sınırlar içerisinde kalmak suretiyle çözmesi gerektiğini aktaran Bal, "Sonuç olarak, yeni bakanın ilk icraatı olan düzenlemenin hukuk dışı bölümlerinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve dosya tekemmül ettiğinde iptali için Danıştay nezdinde dava açtık" diye kaydetti.

Muhabir: Yusuf Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: