Eğitim-iş sendikası Tarsus temsilciliği açıldı -Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir: "Savaş ancak bağımsızlık için yapılmalıdır"

Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir, Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesini istemediklerini belirterek, "Büyük önder Atatürk'ün

Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir, Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesini istemediklerini belirterek, "Büyük önder Atatürk'ün dediği gibi, 'Savaş ancak bağımsızlık için yapılmalıdır" dedi.

Veli Demir, Eğitim-iş Sendikası Tarsus temsilciliğinin Atatürk caddesi cumhuriyet alanı yanındaki binada düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ABD ve AB'ye adeta teslim olmuş bir görüntü çizdiğini ifade etti.

Türkiye'nin, bin yıllık komşusu Suriye ile savaşmasını istemediklerini belirten Demir, "Atatürk'ün dediği gibi, savaş ancak bağımsızlık için yapılır. Emperyalistlerin çıkarı için savaş yapılmaz. ABD ve AB için kimsenin ölmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim-iş sendikası Tarsus temsilcisi Kurtuluş Gezen ise konuşmasında, "Bizler, cumhuriyetin temel değerleri ve kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacak, laik demokratik, bilimsel ve çağdaş eğitimden yana olan duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Irkçılığa, gericiliğe ve bölücülüğe hayır diyerek, ülkemizin ulusal birlik ve beraberliğinden yana tavır koyacağız" dedi.

Açılışa, sendikası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: