Eğitim İş Sendikasından Açıklama

Eğitim İş Sendikası Balıkesir Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile okulda verdikleri nöbet hizmetine karşı ücret...

Eğitim İş Sendikası Balıkesir Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile okulda verdikleri nöbet hizmetine karşı ücret beklediklerini duyurdu.

Balıkesir Eğitim İş Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile öğretmenlerin nöbet konusuna değindi. Açıklamada, "Öğretmenin bir gün hastalanmasında maaşından ilaç ve tedavi ücretinin kesilmesi yetmezmiş gibi üstüne üstlük ek ders ücretinden de yaklaşık 61 TL kesilmektedir. Eğer öğretmen iki gün hastalanırsa o hafta tüm ek dersi kesilmektedir. Hastalığında, öğretmenin ücretini kesmekte sakınca görmeyenler, angarya nöbet hizmetine gelince kör ve sağır olmaktadırlar. Nöbet hizmetine karşı olmadığımız gibi aksine nöbetin gerekli ve vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Talebimiz, sorumluluğu çok fazla olan ve zaman zaman da öğretmenlere karşı bir silah olarak da kullanılan nöbet hizmetlerinin ücretlendirilmesidir. Bu amaçla 13-17 Mayıs tarihleri arasında “Nöbetimi Tutuyorum, Ücretimi İstiyorum’’ kokartlarımızla derslere girip, 20-24 Mayıs tarihleri arasında da “Ücret Yoksa Nöbet de Yok’’ kokartlarımızı takıp nöbet tutmayacağız. Bu haklı, meşru ve demokratik eylemimize sendikalı-sendikasız tüm öğretmenlerimizi destek vermeye çağırıyoruz" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: