Eğitim-İş, terör örgütünün kaçırdığı öğretmenlerin bulunmasını istedi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir Şubesi üyeleri, bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenlerin...

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir Şubesi üyeleri, bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenlerin bir an önce bulunmasını istedi.
Eğitim-İş İzmir Şubesi üyeleri, yakalarına taktıkları siyah kurdele ve ellerindeki pankartlarla Konak Meydanı'nda toplandı. Büyükşehir Belediyesi önünde öğretmenlerin, PKK tarafından alıkonulmasını protesto eden grup basın açıklaması yaptı.
Grup adına açıklama yapan Eğitimiş İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Lütfi Değirmenci, "Bölücü terör örgütü masum sivil halkı hedef alan eylemlerini sürdürürken şimdi de bölgede hizmet veren öğretmenlerimizi kaçırarak, eylemlerine farklı bir boyut kazandırmıştır. Artık okullara, lojmanlara kadar rahatlıkla giren terör örgütü son bir hafta içinde bölgede 12 öğretmenimizi kaçırmış, bölgeye yeni atanan bir öğretmenimizin mühendis eşini ise hunharca katletmişlerdir. Bu vesile ile değerli öğretmenimize ve tüm ulusumuza başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz." dedi.
Basın açıklamasının eş zamanlı olarak tüm illerde düzenlendiğini söyleyen Değirmenci sözlerine şöyle devam etti :
"Terör örgütünün, bu eylemleriyle bölgede görev yapan eğitim çalışanlarını ve öğrencileri korku ve güvensizliğe sevk etmeyi ve bu yollada bölgede gücün kendisinde olduğu imajını yerleştirmeyi amaçladığı apaçıktır. Hükümeti kaçırılan öğretmenleri biran önce bulmaya ve okullardaki güvenliği acil olarak sağlamaya çağırıyoruz."
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz