Eğitim Kampüsünün Planı Yeniden Kabul Edildi

Türkiye’nin ilk eğitim kampüsünün imar planı pürüzler giderildikten sonra yeniden onaylandı.Düzce İl Genel Meclisi Gümüşpınar...

Türkiye’nin ilk eğitim kampüsünün imar planı pürüzler giderildikten sonra yeniden onaylandı.

Düzce İl Genel Meclisi Gümüşpınar Mahallesinde 245 bin metrekare alana inşa edilecek eğitim kampüsünün nazım ve uygulama imar planlarını emsal değerde oluşan aykırılık nedeniyle geri göndermiş ve plan yeniden görüşülmüştü. Komisyon pürüzlerin ortadan kalktığı gerekçesiyle imar planını yeniden onayladı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Muharrem Şen, planın yeniden görüşülmesine neden olan aykırılık ile ilgili şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

“Düzce Gümüşpınar Mahallesinde bulunan alan için hazırlanan eğitim amaçlı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Düzce Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından 1/25000 ölçekli Düzce Merkez İlçesi ve Yakın Çevresi Çevre Düzeni Planında Eğitim alanları için belirlenen emsal değerin en fazla 0,25 olduğu gerekçesiyle tekrar görüşülmek üzere iade edildi.”

Plandaki aykırılıkların giderildiğini kaydeden Şen, konuya ilişkin hazırlanan raporu şöyle aktardı:

“Gümüşpınar mevkiinde bulunan 245 bin 880 metrekare alanın dosyasında yapılan inceleme sonrasında eğitim amaçlı tanımlandığı, ilgili kurumlardan görüşlerin alındığı görülmüştür. Söz konusu parsel için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/ bin ölçekli uygulama imar planında parselin kuzeyine 15 metrelik trafik yolunun konulduğu yapılaşma şartları ise emsal: 1,0 Hmax: 14,50 metre olacağı hükmünün getirildiği görülmüştür. Bahse konu planların tekrar görüşülmek üzere iade edilmesine neden olan aykırılığın giderildiği ve 1/25 bin ölçekli Düzce Merkez İlçesi ve Yakın Çevresi Çevre Düzeni Planına uygunluğun sağlandığı görüldüğünden eğitim tesisi amaçlı imar planı komisyon üyelerimizce uygun görülmüştür.”

Reklam
Reklam

Rapor İl Genel Meclis üyeleri tarafından oybirliği ile onaylandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: