Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi'nin coğrafya projesi, Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması'nda (EMEPYA) ikinci oldu.

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi'nin coğrafya projesi, Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması'nda (EMEPYA) ikinci oldu.

Ankara'da 28 ve 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada 2 bin 106 proje arasından ön elemeyi geçmeye hak kazanan projeler derece için mücadele etti.

Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve uluslararası olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Coğrafya Öğretmeni Murat Şahin'in hazırladığı "Coğrafi Koordinatlar Konusuna Yeni Bir Yaklaşım: Açısal Koordinat Tespit Düzeneği" projesi, ortaöğretim kategorisinde ikincilik elde etti.

Reklam
Reklam

Şahin'in proje kapsamında hazırladığı materyal enlem ve boylamların, dünyanın merkezinde oluşan açılarla oluştuğunu net şekilde gösteriyor. Ana fonksiyonun yanı sıra birçok yan fonksiyonu da bulunan materyal, coğrafyada anlaşılması en zor olan soyut konuların somuta çevrilmesi kapsamında önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

-EMEPYA-

Bu yıl 15 ülkenin katılımıyla uluslararası nitelikte yapılan EMEPYA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteği ve onayıyla her yıl gerçekleştiriliyor. Öğretmenler arasında düzenlenen proje yarışması ile Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen birçok öğretmen geliştirdikleri materyal ve yöntemleri paylaşıma sunarak eğitimdeki kalitenin geliştirilmesi adına önemli bir görevi de yerine getirmiş oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: