Eğitim Projeleri Tanıtımları Devam Ediyor

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, kendilerine emanet edilen çocukları...

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, kendilerine emanet edilen çocukları geleceğe en iyi şekilde yetiştirmek için tüm eğitimcilerin var güçleriyle çalışması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Stratejik Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Eğitim Projeleri’nin Daday’daki tanıtı toplantısına katıldı. Daday, Devrekani ve Seydiler ilçelerindeki eğitimcilerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, “Mesleki anlamda varlık nedenimiz öğrencilerdir. Makamlar kişiler için oluşturulmadı. Gelecek nesillere hizmet etmek için oluşturuldu. Attığımız adımlarda öğrenciyi ne derece merkeze koyarsak o derece doğru iş yapmış oluruz. Aksi takdirde yanlış yaparız” dedi.

Reklam
Reklam

İl, ilçe ve okul yönetimleri olarak öğretmene hizmet etmek için var olduklarını, kendilerine halka hizmet etmek içinde bir fırsat verildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Hiç birimiz bulunduğumuz görevlere zorla getirilmiş değiliz. Hepimiz kendi isteğimizle eğitimciliği seçtik. Bu yüzden el birliği ile en iyi hizmeti yapmamız lazım. Her şeyden önce üzerimize atılı bulunan kul hakkını mutlaka ödememiz gerekiyor. 75 milyonun katkılarıyla maaşımızı alıyoruz ve onların hakları bize geçiyor. Bu nenle helal ettirmemiz gerekiyor. Bunları bir müdür olarak değil, meslekteki bir dostunuz olarak söylüyorum. Öğretmen, bana sahip çıkan bir ilçe, il müdürlüğü var diye düşünmeye başlarsa, biz bir şeyler yapmaya başlamışız demektir. Bizler, bir birbirimize rağmen iş yapacak insanlar değiliz. Birbirimizle birlikte el birliği ile iş yapacak insanlarıyız. Dünyanın en süper il müdürü olsam öğretmen işini yapmadıktan sonra benim ne fonksiyonum kalır? Her biriniz ayrı ayrı kıymete haiz insanlarsınız. Biz öğretmenin hizmetkarıyız. Hizmet yolunda ben sizleri dava arkadaşı olarak görüyorum. Görüş düşünce ayrılıkları benim için hiç mi hiç önemli değil. Öğrenciye kim hizmet ediyorsa benim yanımda önceliği vardır”

Reklam
Reklam

DYNED PROJESİ DEVAM EDECEK

Öğretmenliğin iç güdüsünün çok farklı olduğunu, bu nedenle eğitimcilerin her zaman fedakarlıklarda bulunduğunu da vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğretmenlerin öğrencilerini biraz daha fazla tanımaları ve onların başarılarını yükselmeleri için hazırladıkları projeleri uygulamaya koyduklarını söyledi.

Öğretmenlerden en önemli talebinin projelere sahip çıkılması olduğuna işaret eden Yılmaz, “Siz sahip çıkmazsanız bu projeler yürümez, sahip çıkarsanız yürür. Sizlere güveniyorum. Başaracağınıza da yürekten inanıyorum. Bir bütün olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir iş olamaz. Geçen yıl Sayın Valimizin desteği ile uygulamaya giren DynEd Projesi de ortaokullarda devam edecek” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: