Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mama:

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mama, tercih süresinin uzatılmasını ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılmasını istedi.

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mama, tercih süresinin uzatılmasını ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılmasını istedi.

Mama, yaptığı açıklamada, son yıllarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) kopya çekildiğini ve soruların çalındığını iddia etti.

ÖSYM'nin KPSS'de soruların sızdırılması iddialarına tatmin edici bir yanıt vermediğini öne süren Mama, "ÖSYM bu kez de LYS'deki bazı puanlamaları hesaplamadığı iddiaları ile karşı karşıya. Danıştay'ın bireysel başarı puanı hesaplamasını durdurması üzerine alelacele hesaplama yapan ÖSYM, tercih yapacak genlerimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Ortaya atılan iddiaların sorumluğunun ÖSYM'de olduğunu belirten Mama, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için tercih süresinin uzatılması ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılması gerekmektedir.

Kopyacıların faturasını olağanüstü güvenlik önlemleri ile geçlerimize eziyet çektirerek ödeten ÖSYM Başkanı olmak üzere tüm sorumlular görevlerinden derhal istifa etmelidir. Yaşananlar sınavları şirketlere yaptırmayı planlayanlara ders olmalı, gençlerimizin geleceği rant elde etme arayışlarına kurban edilmemelidir."

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: