Eğitim-sen Dayanışma Gecesi Düzenledi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin'in Kızıltepe İlçe Temsilciliği, geleneksel Dayanışma Gecesi'nin 11.'sini düzenledi.Eğitimcilerin...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin'in Kızıltepe İlçe Temsilciliği, geleneksel Dayanışma Gecesi'nin 11.'sini düzenledi.

Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği geceye, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) PM üyesi Fesih Özel, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Fettah Tekin, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Salman ve Şemsettin Sulhan, belediye meclis üyeleri, Meya-Der, Maday-Der, Kurdi-Der, Nuda Kadın Merkezi, KESK’e bağlı sendika temsilcileri ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Eğitim-Sen Kızıltepe Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Baran İlhan, "Eğitim Sen olarak bir taraftan herkese eşit, parasız ve anadilde eğitim hakkı mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini diğer taraftan ise sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesinin demokrasi ve barış mücadelesinin en önünde yer aldık. Yeni anayasa hazırlıkları çatışmasız bir ortamda Kürt sorununu çözmeyi stratejik önemde görerek tekçi bir Türkiye yapılanmasına son vererek farklı renklerin cinslerin etnik yapıların kabul edildiği bir Türkiye’yi arzuladığımızı belirtmek istiyoruz. Bir sonraki eğitim öğretim yılında daha güçlü bir Eğitim-Sen daha güçlü muhalefet ve haklarımızın gaspına sebep olan tüm yasallara karşı daha kararlı mücadele edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından davetliler müzik eşliğinde halay çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: