Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca:

KAYSERİ (AA) - KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in genel başkanı Kamuran Karaca, son dönemde öğretmenlere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını söyledi.

KAYSERİ - KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in genel başkanı Kamuran Karaca, son dönemde öğretmenlere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını söyledi. Bazı ziyaretlerde bulunmak için Kayseri'ye gelen Karaca, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için önlem alınması gerektiğini ifade etti. Son dönemde öğretmenlere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirten Karaca, şunları kaydetti: "Kayseri'de Mehmet Aktaş öğretmenimizin hem de kendi öğrencisinin müdahalesiyle yaşamını yitirmesi bizler için gerçekten büyük acı oldu. Eğitim-Sen olarak bu olayların tesadüf olmadığını defalarca söyledik. Bu olaylar son yıllarda giderek artmaya başladı. Gün geçmiyor ki Türkiye'nin bazı illerinde öğretmenler bıçaklanmasın, dövülmesin ve darp edilmesin. Bunları sıkça yaşar olduk. Bunlarla ilgili tepkimizi her zaman ortaya koyuyoruz ve koymaya devam edeceğiz. Bir daha bu olayların yaşanmamasını ümit ediyoruz." Karaca, önümüzdeki günlerde okullarında 4 yılı dolduran idarecilerin görevden alınacağını, yeni uygulamanın demokratik olmadığını öne sürdü. Kurulacak heyette 100 üzerinden bir puanlama yapılacağı, bunun yüzde 60'ını üst düzey yöneticiler, yüzde 40'ını eğitim bileşeninin vereceği puanlar üzeriden belirleneceğini ifade eden Karaca, şöyle devam etti: "Burada bir adaletsizlik var. Sözlü mülakatta torpil akla geliyor. Biz Eğitim-Sen olarak doğru bulmuyoruz, hukuk da doğru bulmuyor. Mülakatla yapılan bir çok görevlendirme mahkemelerden geri dönüyor. Biz böyle bir kargaşa yaşanmadan Milli Eğitim Bakanlığının bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Mülakat yerine yazılı sınav yapılmasını tavsiye ediyoruz. Ya da öğretmenlerin okulda kendi idarecilerini seçmelerini öneriyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: