Eğitim-Sen Kayseri Şubesi'nden CHP'ye Ziyaret

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Sedat Ünsal ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Sadık Atila'yı ziyaret etti.

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Sedat Ünsal ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Sadık Atila'yı ziyaret etti.

Şube başkanı Sedat Ünsal, ziyarette yaptığı açıklamada, 4+4+4 eğitim sisteminin öğretmen ve velileri zor durumda bıraktığını belirterek, "Yeni eğitim yasasının çıkmasını engellemek için çok mücadele ettik. Şu anda yaşanan ve yaşanacak olan sorunları biz yasa çıkmadan önce ilgili bakanlığa anlatmaya çalıştık. 62 bin öğretmen aileleriyle parçalanarak ayrı yerlerde yaşamaya zorlanıyor. 50-60 kişilik sınıflarda eğitim çok zor olacak" dedi.

Reklam
Reklam

İkili sisteminin eğitim kalitesini düşüreceğini ifade eden Ünsal, sözlerine şöyle devam etti:

"İkili eğitim sistemi uygulanması büyük şehirlerde sıkıntının çözümünde yeterli olmayacak. Kalabalık sınıflarda 5,5 yaşında ki bir çocukla 7 yaşındaki bir çocuk arasında fiziksel fark olduğu gibi pedagojik farklar da var. Bu şartlarda aynı sınıfta eğitim almak imkansız. Konuyu gündeme taşıyıp imza kampanyası başlattık. 10 Eylül'e kadar toplayacağımız imzaları valilik aracılığıyla meclise göndereceğiz."

CHP İl Başkanı Sadık Atilla da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni eğitim dönemi sancılı bir süreçle başlayacak. 5,5 yaşındaki bir çocuğun ana okulu yerine birinci sınıfa gitmesi sağlıklı değil. Yetersiz olan derslikleri prefabrik okullar yaparak aşmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda, yaşanan terör olayları ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin üniversite ders müfredatından çıkarılmak istenmesini protesto etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: