Eğitim-sen Mersin Şubesi'ndeki Arama

KESK Mersin Şubesi Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, sabah saatlerinde KESK’e yönelik yapılan aramalar sonucunda Türkiye...

KESK Mersin Şubesi Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, sabah saatlerinde KESK’e yönelik yapılan aramalar sonucunda Türkiye genelinde 71 kişinin gözaltına alındığını, Mersin’de ise şu ana kadar gözaltının olmadığını söyledi.

KCK soruşturması kapsamında KESK’e bağlı Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde yapılan aramalar sona erdi. Çankaya Mahallesi’ndeki Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nin önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydular. Çevik kuvvete bağlı polis ekipleri de sokağın İstiklal Caddesi’ne çıkan tarafını kapatarak yürüyüş ihtimaline karşı önlem aldılar. Burada grup adına açıklamalarda bulunan KESK Mersin Şubesi Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik’in de aralarında bulunduğu 71 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi. Mersin’de şu ana kadar gözaltına kimsenin alınmadığını ifade eden Özdemir, “Eğitim-Sen Mersin Şubesi de sabah saatlerinde polis tarafından basılmıştır. Arama 4 saat boyunca devam etmiştir. Sendikamızın araması hukuk dışıdır. Buranın sendika olduğu Mersin Valiliğine sunulan evraklarda mevcuttur” diye konuştu. Muhalefete yönelik baskı ve gözaltıların kendileri açısından şaşırtıcı olmadığını belirten Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Sendikamız KESK’e yönelik saldırılar, yıllardır kararlılıkla yürüttüğümüz ekonomik demokratik fiili meşru mücadeleden ve anti demokratik uygulamalar karşısında gösterdiğimiz tepkilerden duyulan rahatsızlığın somut bir sonucudur. KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, çeşitli kılıflara büründürülerek yapılan tutuklamaların son bulmasını istiyoruz.”

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: