Eğitim-Sen Şube Başkanı Öztemel, Kamu Çalışanı Kadınları Unutmadı

Mardin’in Derik ilçesinde Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Öztemel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bayan...

Mardin’in Derik ilçesinde Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Öztemel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bayan öğretmenlere ve kamu çalışanlarına karanfil dağıttı.

Öztemel, "Güvencesizleştirme, kayıt dışı çalıştırma uygulamaları, en fazla kadın emekçileri etkiliyor. Kadınlar sadece emek süreçlerinde, fabrikalarda, atölyelerde, dersliklerde, tarlalarda eşitsizliğe, sömürüye, şiddete maruz kalmıyor. Ayrımcılık ve şiddet her yerde. Her yıl ülkemizde ve dünyada binlerce kadın öldürülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor, dövülüyor. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. Kadınlarımız çalışma hayatında en dezavantajlı kesimlerden birini oluşturuyor. Sayısal verilere baktığımızda, 2012 yılında, kayıt dışı çalışan kadınların sayısı önceki yıla göre 132 bin kişi, işsiz kadın sayısı ise 110 bin kişi artış göstermiştir. Tüm kadınlar adına Derik’ te çalışan kadın kamu çalışanlarına karanfil dağıttık. İnsan onuruna yaraşır özgür bir gelecek umuduyla tüm kadınlarının gününü kutluyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz