Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı İkinci: "Bilim, Sanat Ve Edebiyat Özgürlüktür"

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, bilimin, sanatın ve edebiyatın özgürlük olduğunu bildirdi.

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, bilimin, sanatın ve edebiyatın özgürlük olduğunu bildirdi.

İkinci, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda toplanan Eğitim-Sen üyesi grup adına yaptığı açıklamada, bir ülkenin bilim, sanat ve edebiyata verdiği önemin, o ülkenin ulaştığı uygarlık düzeyini gösterdiğini belirtti.

Toplumların bilim, sanat ve edebiyat alanında gösterdikleri başarılarla diğer toplumlardan farklılaştıklarını ifade eden İkinci, "Böylelikle daha mutlu, çağdaş ve refah bir toplum olurlar. Maalesef 2013 Türkiye'sinde bilim, sanat ve edebiyat eserlerine uygulanan yasak ve sansüre tanıklık edilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

İkinci, Türkiye'nin buna bir çözüm bulması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bu utancı ortadan kaldırmalıdır. Bir ülkeyi sevmek, o ülkenin ürettiği değerleri sevmekle mümkündür. O ülkenin yetiştirdiği yazarları, şairleri sevmekle, edebiyatını, sanatını sahiplenip geliştirmekle mümkündür. Bir ülkeyi sevmek o ülke insanını, insanlık ailesinin yarattığı ortak değerler ile buluşturmakla mümkündür. Bizler ülkeyi seviyoruz. Bu ülkenin edebiyatını, sanatını, yazarlarını, şairlerini seviyoruz. İnsanlığın ürettiği ortak değerleri, bilimde, sanatta, edebiyatta geldiği noktayı sahipleniyoruz. Bilim, sanat, edebiyat özgürlüktür."

Grup üyeleri, açıklamanın ardından bir süre sansürlendiğini savundukları kitapları okudu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: