Eğitim-Sen Üyeleri Besna Çelik'inöldürüldüğü Yere Karanfil Bıraktı

Gercüş Eğitim-Sen üyeleri, Besna Çelik'in öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Gercüş Eğitim-Sen üyeleri, Besna Çelik'in öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Mehmet Nuri Kaya Caddesi'nde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri basın açıklamasında bulunarak kadınların öldürülmesini kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Gercüş Eğitim-Sen Şube Başkanı Ramazan Kavak, Gercüş'e bağlı Kozlu köyü yolunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce öldürülen Besna Çelik'in ölüm sebebini bile bilmediklerini söyledi.

Kavak, kadının özgürleşmesinin toplumun özgürleşmesiyle eş değer olduğunu belirterek, "Kadın olmak tecavüzcü zihniyetlilere karşı mücadele etmek demektir. Kadına dayatılan bu zulmün bir kader olmadığını en güzel örneği kadın mücadelemiz olacaktır. Ataerkil sistemin namus kurbanları olmamalıyız. İnsan sömürme üzerine kendini var eden bu sisteme karşı mücadele etmeliyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Torlak/Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz