Eğitim-sen’den Gülis’in Görevden Alınmasına Tepki

Sen Cizre Şubesi, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in Derik’e atanmasına düzenlediği basın açıklaması...

Sen Cizre Şubesi, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in Derik’e atanmasına düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Cizre Şubesi üyeleri, Cizre Lisesi önünde düzenlenen basın açıklaması ile Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in görev yerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda okul müdürü ve yöneticisinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Cizre Temsilcisi Özgür Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in baskı ve keyfi soruşturmalar sonucu başka bir ilçeye gönderildiğini savundu. Güler, özel bir dershaneye ait eski ve atıl durumdaki kitapların masrafı vakıf hesabından karşılanarak hiçbir komisyon kurulmadan 15 bin TL karşılığında satın alınıp liselere dağıtıldığını da iddia etti. Güler, “Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak ilçemizde eğitim alanında yüzlerce varken, ülke geneli yapılan bütün sınavlarda sonuncu gelinirken bu sorunları çözmek yerine, yapılan müdahalelerle sorunları daha da derinleştiğini ve çözümsüz bir noktaya gittiğini düşünmekteyiz. Geleceğimiz çocuklarımız ve onların eğitimi için bütün bu yanlış uygulamaları şiddetle kınıyor ve bundan sonra da uygulamaların takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: