Eğitim-Sen'den, Öğretmenevlerinin Kapatılmasını Tepki

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Türkiye'deki bazı öğretmenevi ve lokallerinin kapatılmasını tepki

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Türkiye'deki bazı öğretmenevi ve lokallerinin kapatılmasını tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen İkinci, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 02.08.2012 tarih ve 11019 sayılı yazısıyla 15 öğretmenevi ve akşam okulu, 25 öğretmenevi ve 27 öğretmen lokalinin kapatıldığını savundu.

İkinci, Trabzon'un Şalpazarı, Düzköy ve Sürmene ilçelerinde de öğretmenevlerinin kapatıldığını anlatarak, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Doluluk oranlarının azlığı ve kar etmeyişleri öğretmenevlerinin kapatılmasına gerekçe gösterilmektedir. Öğretmenevleri özellikle taşrada çalışan öğretmenlerin konaklaması için önemli bir imkandır. Hiç bilmediği bir şehre yeni atanan bir öğretmene ya da yine aynı şekilde başka bir şehirde üniversite eğitimine başlayacak olan öğretmen çocuğuna ucuz barınma imkanı sağlayan öğretmenevlerinin, karlılık gerekçe gösterilerek kapatılması kabul edilemez"

Muhabir: Aydın Gelleci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: