Eğitim-sen'den Panel

Eğitim-Sen Samsun Şubesi’nin tarafından ‘Üniversitelerin Yeniden Yapılandırılması ile Neler Yapılmak İsteniliyor’ konulu panel düzenlendi.19 Mayıs...

Eğitim-Sen Samsun Şubesi’nin tarafından ‘Üniversitelerin Yeniden Yapılandırılması ile Neler Yapılmak İsteniliyor’ konulu panel düzenlendi.

19 Mayıs Lisesi konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşma yapan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, “Bugün 12 Eylül faşizmiyle çok birebir anılan bir kurum kuruldu. O kurumun adı ise YÖK’tür” dedi.

Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, “YÖK, bildiğimiz gibi 6 Kasım 1981 yılında yasallaştı ve kıyım başladı. Bugün değişen bir şey yok. AK Parti'yle benzer işler ortaya konulmaya başlandı. Süreç içerisinde çeki düzen verilmeye çalışılıyor. Ben iyi hatırlıyorum. Geçen yıl 4+4+4’ü tartışıyorduk. Orta öğretimde 4+4+4 işlemi tamamlanır tamamlanmaz yıllardır YÖK yasası dediğimiz yasa gündeme geldi ve hazırlandı. Kimsenin görüşü de alınmadı bu yasa hazırlanırken. Biz bekliyorduk bu tasarıyı ve karşımıza çıktı. Ben Rektörlük döneminde sermayenin varlığını ve kendisini hissediyorduk. Bu yasa tasarısı körün gözüne parmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen panelde ayrıca Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nejla Kurul, OMÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Aydın ve OMÜ öğrencilerinden Eda Karakaş konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: