Eğitim-Sen'den "şiddet Karşıtı" Eylem

Eğitim-Sen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri, hastanelerde ve okullarda yaşanan şiddet olaylarını...

Eğitim-Sen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri, hastanelerde ve okullarda yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

Basın açıklaması öncesi İzmit Merkez Bankası önünde toplanan grup, Sabri Yalım Parkı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Sabri Yalım Parkı'nda grup adına Veysel Kaplan basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Veysel Kaplan, "Son döemlerde, özellikle hekimlere ve eğitim emekçilerine yönelik şiddet ve saldırıların artmış olması, yaşanan ölüm ve yaralanmalarla birlikte üzüntü verici boyutlara ulaşmıştır. Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın 17 yaşındaki bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, önce Kütahya'da ardından geçtiğimiz hafta İstanbul Esenyurt'ta başka bir öğretmenimize yönelik bıçaklı saldırıla gerçekleşmiştir. Karamürsel'de Filiz Delal ve İzmit Saraybahçe Karakolu'nda hukukun, vicdanın ve insanlığın ayaklar altına alınarak Hüseyin Kaya'nın linç edilmek istenmesi toplumun içine itildiği şiddet ortamının son örnekleri olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Hastanelerde ve okullarda yaşanan şiddetin önlenebilmesinin emekçileri hedefe alan politikalara son verilmesiyle oluşabileceğini ifade eden Kaplan, "Bizlere göre çözüm, emekçilerin daha fazla örgütlenerek kendi iş yerlerini, yaşam alanlarını dönüştürebilecek güce sahip olmalarından, hekim ile hasta, öğretmen ile öğrenci ilişkisinin, "satıcı-müşteri" ilişkisinden çıkarılarak, demokratik bir şekilde yeniden kurulmasından geçmektedir. Hekimlerimize ve eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyoruz. Hastanelerimiz ve okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının son bulması için acilen gerekli sosyal ve psikolojik adımların atılmasını istiyor, bu konuda yetkilileri ğörev ve sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: