Eğitim–Bir–Sen üyeleri bordrolarını yaktı

Eğitim–Bir–Sen Sivas Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak maaş bordrolarını yaktı. Sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-Bir-Sen...

Eğitim–Bir–Sen Sivas Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak maaş bordrolarını yaktı.

Sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, 81 ilde aynı saatte eğitim çalışanları olarak seslerini duyurmak üzere toplandıklarını söyledi.

Karakoç “Eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlamak ve eşit işe eşit ücret düzenlemesinde 'sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız' diyen hükümet yetkililerine biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için buradayız." dedi.

Reklam
Reklam

Zaman zaman sloganlarında atıldığı eylemde Karakoç, 2,5 milyon kamu çalışanının beşte ikisinin eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunduğunu belirterek, ''Öğretmenin bin 624 lira, öğretim görevlisinin bin 856 lira maaş aldığı bir ortamda kimse kalkıp eğitimle ilgili büyük laflar etmesin. Eğitim çalışanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceği taşımayı bırakın, kendilerini gelecek aya taşıyacak mecalleri kalmamıştır. Sabır taşları çatlamış, sinirleri gerilmiştir.'' şeklinde konuştu.

Eylem, bordroların yakılmasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: