EğitimBirSen'den sözleşmelilerin kadroya geçmesini sahiplenenlere tepki

Eğitim Bir Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan, “Dün, 'sözleşmeliye kadro sözü fos çıktı' diyerek...

Eğitim Bir Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan, “Dün, 'sözleşmeliye kadro sözü fos çıktı' diyerek dalga geçenler bugün zafer naraları atıyorlar.” dedi.

Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin ardından bazı sendikaların bunu sahiplenmeye çalışmalarına tepki gösterdi.
Ethem Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her platformda kamudaki farklı istihdam türlerine karşı olduğumuzu söyledik, toplu görüşme masalarının en önemli gündemlerinden biri haline getirdik. Bu ayrımcılığa son verilmesini istedik. MEB 18. Milli Eğitim Şurası kararlarına mevcut sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmesi maddesini koydurduk. Başbakanımız, en son 4. Olağan Genel Kurulumuzda yaptığımız çağrımıza olumlu cevap verdi. Sonuç olarak sözleşmelilere kadro yolunu açacak söz konusu Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Bu, Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’in başarısıdır. Hükümetimize bu ilgilerinden dolayı tüm öğretmenler adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz