Eğitimci-Yazar Çamlıca: Lise Son Sınıflara Evlilik Dersi Konulmalı

Eğitimci –Yazar Sait Çamlıca, lise çağındaki gençlerin evlilik eğitimini okulda iken öğrenilmesinin yararlı olacağını, bu...

Eğitimci –Yazar Sait Çamlıca, lise çağındaki gençlerin evlilik eğitimini okulda iken öğrenilmesinin yararlı olacağını, bu nedenle lise son sınıflara evlilik dersi konması gerektiğini söyledi.

Kayseri Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde konuşan Eğitimci –Yazar Sait Çamlıca, lise çağındaki gençler evlilik eğitimini okulda iken öğrenmesi gerektiğini söyledi. Sanal alemden öğrendiği yuva kurma ve o yuvayı devam ettirme metotları sonucu bir kaç yıl sonra boşanmalar, aile içi şiddet ve huzursuzluklar sonucu istenmeyen hadiseler olduğuna dikkat çeken Çamlıca, bu nedenle lise son sınıflara evlilik dersi konmalı ve işin ehilleri tarafından evlilik dersleri verilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Reklam
Reklam

Yazar Sait Çamlıca, çocuk yetiştirmenin önemine değinerek insan inşa etmek cami inşa etmekten önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Çocuklar yaşadığı zamanın meyveleridir. Meyveleri en iyi şekilde yetiştirip hasat dönemini beklemeliyiz. Eğer bir bahçede çiçek yetişmiyorsa suç bahçenin değil bahçıvanındır. Çünkü bahçıvan o çiçeği yetiştirmek için gerekli toprak yapısını, topraktaki eksik mineralleri tespit edip destek vererek çiçeği yetiştirir. Bir çocuğa bardaktan su içmeyi iki yılda, çorabını giyip ayakkabısını bağlamayı beş yılda öğretebiliyorsak diğer alışkanlıkları da sabırla öğretmeliyiz. Hedefimiz çocukların kalbini kazanmak ise, öğretmek istediğimiz şeyi önce kendimiz yapmak zorundayız. Çocuğa anne, baba, öğretmen herkes oku diyor ama kendileri ellerine kitap alıp okumuyorlarsa çocuk onların ellinde en çok neyi görüyorsa onu örnek alır. Eğer anne ve babaların elinden kumanda aleti düşmüyorsa çocuğu televizyonun başından kaldırmamız mümkün değildir.”

İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, camilerin kuru binalar olmayıp hayatın merkezi olarak yıllardan beri hizmet verdiğine dikkat çekti. Camiler yanı başında medreseler, sıbyan mektepleri, kütüphaneler, muvakkithaneler (camilerin yanında kurulan ve günesin hareketlerine göre namaz saatlerini ayarlamak işi ile uğraşılan yer) imarethaneler, tekkeler barınır ve buraların giderleri vakıf gelirleriyle elde edildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Cafer Kılınç, Osmanlı döneminde sayıları bir milyon ulaşan vakıflar olduğunu belirterek, “Bugün bunlardan tümünün sayısı 53 bin civarındadır. O dönemde cami para istenen yer değil, ücretsiz hizmet verilen yerlerdi. Kayseri de bin 290 camide 2 bin 33 görevli bulunmaktadır. İl nüfusuna göre 590 kişiye bir cami düşerken, ülke genelinde 500 kişiye bir cami düşmektedir. Kayseri genelinde faal 345 Kur’an Kursu bulunuyor. 660 kişiye bir Kur’an Kursu düşüyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: