Eğitimci-yazar Erdönmez: Hepimiz kardeşiz

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan bayan öğretmenlere hitap eden eğitimci yazar muammer Erdönmez, “Hepimiz kardeşiz,...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan bayan öğretmenlere hitap eden eğitimci yazar muammer Erdönmez, “Hepimiz kardeşiz, hepimiz beraberiz, hepimiz birlikte güzeliz, hepimiz birlikte yaşayacağız.” dedi.
Ahmet El Cezeri Eğitimci Derneği, Cizre’de görev yapan bayan öğretmenler için bir konferans düzenledi. Cizre Öğretmen evi konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Eğitimci-yazar Muammer Erdönmez katıldı. Erdönmez, öğretmenlik mesleğinde her şeyden önce inançlı olmak gerektiğini söyledi.
Öğretmenlerin şefkatli olarak davranmaları konusunda bazı tavsiyelerde bulunan Erdönmez, “Bana emanet edilen fidanları sulayabiliyor muyum? Bana verilen hakkı yerine getirebiliyor muyum? diye zaman düşünmeniz lazım. Öğrencileriniz size dua edip şöyle deseler; ‘Allah size sizin gibi bir evlat nasip etsin’ eğer siz gerçekten içten amin diyebiliyorsanız demek ki siz öğretmenlik görevinizi tam yerine getiriyorsunuz. Sadece öğretmekle bir şey öğretemezsiniz. Öğretmekle beraber eğitmekle ancak bir şeyler anlatabilirsiniz. Eğitirseniz öğretin. Öğretmenlik Peygamber mesleğidir. Öğretmenler sevgi kahramanlarıdır. Şefkat kahramanları olan öğretmenlerin rüyalarında ‘talebem, talebem’ demesi lazım. Peygamber Efendimiz (s.a.s) kendini ilk olarak tanıtırken muallim olarak tanıtmıştır. İşte öğretmenlik yani sizin mesleğiniz bu kadar değerli ve kıymetlidir.” diye konuştu. dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz