Eğitimci-yazar Kavaklı Muş’ta Seminer Verdi

Milli Eğitim Vakfı Fatih Ortaokulu'nun ‘Kitap Okuma Projesi’ kapsamında başlattığı ‘Her Aya Bir Yazar’ etkinliği...

Milli Eğitim Vakfı Fatih Ortaokulu'nun ‘Kitap Okuma Projesi’ kapsamında başlattığı ‘Her Aya Bir Yazar’ etkinliği çerçevesinde eğitimci-yazar Ali Erkan Kavaklı, velilere ‘Ailede Eğitim’, öğretmen ve öğrencilere ise ‘Başarı Teknikleri ve Başarıya Giden Yol’ konularında seminer verdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fatih Ekecik, Kavaklı’ya teşekkür ederek, “Okulumuzda öğrencilere okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için ayda 2 kitap okumalarını sağlıyoruz. Öğrenciler okudukları kitapları diğer sınıf arkadaşının kitabı ile değişerek daha çok kitap okumasını sağlamaktayız. Bu projenin başarılı olması için okulumuz bünyesinde her aya bir yazar projesi uygulaması yapıyoruz. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, yazarları tanımak, eserleriyle tanıştırıp onların bilgilerinden yararlanmasını sağlamaktayız. Bu proje kapsamında okulumuza nisan ayı için gelen Ali Erkan Kavaklı'ya okulumuz adına teşekkür ederiz. Verdiği seminerle veli, öğrenciler ve öğretmenlere çok faydalı olmuştur ve yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ali Erkan Kavaklı ise, okulda başlatılan projesinin bu kadar güzel uygulanmasının kendisini çok etkilediğini ve sevindirdiğini vurguladı. Eğitimin ödül sistemi üzerine devam ettiğini dile getiren yazar Ali Erkan Kavaklı, yapılan her güzel işe karşı beynin insanı mutlulukla ödüllendirdiğini vurguladı. Kavaklı, “Beyin öğrenme odaklı yaratılmıştır. Öğrenmeyen beyin yoktur. Öğrenme hızları ve biçimleri farklı olan beyinler vardır, eğitimci bunu fark eder. 8 çeşit zeka vardır. Sözel, sayısal, sosyal, kinestetik zeka, kişisel zeka, görsel zeka, işitsel zeka, dokunsal zeka. Osmanlı da her öğrenci özel kabul edilerek kendi zeka özelliğine göre eğitim uygulanırdı” şeklinde konuştu.

Bir öğretmenin öğrenciye söyletmesi gereken en önemli sözün ‘ben yapabilirim’ olmalıdır diyen yazar Kavaklı, “Öğretmenin birinci ödevi çocuklara okumayı sevdirmektir. Öğretmen şefkatli ve merhametli olmalıdır. Öğretmen, çocuklara yol gösterebilmeli, ilham verebilmeli, onlara başarma zevkini tattırabilmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: