Eğitimci Yıldız'dan kuran kurslarına destek

Eğitimci Veysel Yıldız'dan Yaz Kuran Kursları'na kitaplı destek

Kağızmanlı Eğitimci, yazar ve şair Bican Veysel Yıldız’dan Yaz Kuran Kursları için destek geldi.

İstanbul’da oturan ve öğretmenlik yapan Bican Veysel Yıldız, Maltepe Müftülüğü ile birlikte Yaz Kuran Kursları Etkinlik ve Çalışma Sayfaları düzenledi.

İbadet, Namaz, Oruç, Farz, Sünnet, hac, gibi bilgilerin açıklamalarının yapıldığı kitap sayfalarının basılarak öğrencilere dağıtımını sağladı.

İbadet, İbadet ve Kulluk gibi konuları ayrı ayrı sayfalarda işleyerek öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlayan Maltepe Müftülüğü ve Bican Veysel Yıldız, İstanbul’da ki Kuran Kursları öğrencilerine dağıttıkları kitap sayfalarından Kağızman’a da getirerek buradaki öğrencelere dağıttılar.

Reklam
Reklam

“Oruç ve Ramazan adlı sayfadaki Kovboy Filmi ve Kafamdaki Soru başlıklı yazısında Bican Veysel Yıldız, Kuran Kursu öğrencilerine şöyle seslenmektedir:

O zamanlar tek kanallı siyah-beyaz televizyonda kaliteli filmler olurdu. Özellikle kovboy filmlerini severek izlerdik. O zaman izlediğim bazı filmleri hala hatırlarım. İşte unutmadığım o filmlerden birinde ramazanın neden hayatımızda gerekli olduğunu çözmüştüm. Sakın “Kovboy filmlerinde ramazanın ne işi var?” diye düşünmeyin. Elbette o zamanlarda Apaçi kabilesinin büyük reisi Oturan Boğa oruç tutmuyordu ve teravihe gitmiyordu. İnternette Elazığ ağzıyla dublajı da yoktu o filmin. Fakat yine de ben o filmi izleyince kafamdaki “Ramazanın hikmeti nedir?” sorusunun cevabını buldum.”

Yazısında bir Kızılderili’nin vahşi atı su içinde yorarak eğitme yöntemini ve o ata binişini anlatıyor. Bu anlatım ile bazen bir vahşi tay gibi davranan nefsin de alt edilebildiğini, nefsin dizginlendiğini vurguluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz