Eğitimciler 12 Haziran’dan sonra sivil anayasa yapılmasını istiyor

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN) Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 12 Eylül darbesi sonrası yapılan...

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN) Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 12 Eylül darbesi sonrası yapılan anayasanın revize edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Yıldırım, toplumda 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından sivil bir anayasa hazırlanması konusunda görüş birliğinin hâkim olduğunu belirtti.
Kerem Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, 'güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak' ilkesi doğrultusunda sendika olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Malatya'da 4 bin 300, Türkiye'de ise 195 bin 670 üyeye ulaştıklarını aktaran Yıldırım, 15 Mayıs'tan bu yana sendikalarının üye sayısı itibariyle genel yetkili sendika olduğunu ifade etti.
Türkiye gündemine ilişken değerlendirmelerde de bulunan Yıldırım, 12 Haziran seçimleri sonrası yeni anayasa hazırlanması yönünde toplumsal bir beklenti olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ilk defa 'sivil bir anayasa' yapma fırsatıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yıldırım, herkesin haklarını koruyan, 'demokratik bir anayasa' istediklerini dile getirdi.
Kazanılmış hakların kaybedilmesinin aslında kurumsallaşamayan demokrasi sorunu olduğunu kaydeden Yıldırım, "Gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekiyor. 12 Haziran seçimlerinden sonra sivil anayasa talebimizin hayata geçirilmesi için azami gayret göstereceğiz. 12 Eylül darbe anayasasının revize edilmesi için uğraşılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Halkın tercihlerine dayanan katılımcı bir anayasa için yine inisiyatif alacağız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz