Eğitimciler Derneği üyeleri Vali Şahin'i ziyaret etti

Giresun Eğitimciler Derneği üyeleri yabancı konukları ile Vali Dursun Ali Şahin ve Giresun İş Adamları...

Giresun Eğitimciler Derneği üyeleri yabancı konukları ile Vali Dursun Ali Şahin ve Giresun İş Adamları Dayanışma Derneği (GİŞHAD)’ne ziyaret etti.

Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen ve gelen Avrupa Birliği projesi kapmasındaki projeleri ile bu projelerin çalışmalarının anlatıldığı ziyarete, Giresun Eğitim Derneği Genel Sekreteri Metin Sağlam öncülüğünde projede görevli Eğitimciler Derneği üyeleri Hasan Yücel Sarıkaya ve Tamer Aydın ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen ve projeye ortak ülkeler Macaristan, Almanya, İspanya ve Polonya’nın temsilcileri de katıldı.

Reklam
Reklam

Genel Sekreter Sağlam, projenin adının mesleki eğitimde okul laboratuvar ve atölyelerinin modern teknolojiyi kullanabilme kapasitelerinin geliştirilmesi olduğunu ve koordinatör ülke İngiltere, ortak ülkeler olarak da Macaristan, Almanya, İspanya ve Polonya’nın katıldığını belirtti.

Projeyle ilgili Vali Şahin'e bilgiler sunarak destek isteyen Metin Sağlam, “2 yıl süresi olan projenin 1. yılındayız. Projenin tipi Leonardo ortaklığı şeklindedir ve Türkiye ile birlikte toplan 6 ülkenin katılımlarıyla proje yürütülmektedir. Projenin konusu ve amacının, meslek liselerinde ve okullarımızın laboratuvar ve atölyelerinde kullanılan teknoloji açısından durumları nedir? Ayrıca kurumlarımızdan mezun olan öğrenciler iş hayatında kullandıkları teknik araç ve gereçleri kullanmada ne gibi zorluklarla karşılaşıyorlar. Hem de ortak kurumlarımızı arasındaki yeni teknolojiyi algılama, takip ve kullanımdaki farklılıkları görebilmek ve kurumlar arası işbirliği ve fikir alışverişiyle bu farklılıkları minimize edip nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak." dedi.

Reklam
Reklam

Projenin Avrupa’dan gelen yabancı temsilcileriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden ve proje hakkında bilgi alan Vali Şahin, projenin Giresun'a ve dolayısıyla Türkiye'ye çok büyük yararlar sağlayacağını belirterek, destek sözü verdi.

Proje ekibi sıcak ilgi ve ilgiden dolayı Vali Şahin’e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz