Eğitimciler komşu ülkeleri ziyaret etti

Nevşehir Üniversitesi ile Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi tarafından 19-27 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya...

Nevşehir Üniversitesi ile Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi tarafından 19-27 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya ve Kosova’ya kültür gezisi düzenlendi. Karayolu ile gidilen ziyaretler çerçevesinde katılımcılar Kosova'da bulunan iki Türk okulunu da ziyaret etti.
Nevşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan ekip ile Kosova'ya giden Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Kosova'nın Prizren şehrine bağlı Mamuşa ilçesindeki iki Türk okulunu ziyaret ederek okul ve eğitimleri hakkında bilgi aldı. İlk önce Mamuşa Atatürk Lisesi'ni ziyaret eden ekip, okul gezdi. Kosova’da Türk Mehmetçikleri tarafından inşa edilen okulda 95 öğrencinin öğrenim gördüğü ve mezunlarının başarı seviyesinin yüksek olduğu öğrenildi.
Gezi ekibinin ikinci durağı ise Mamuşa Anadolu İlköğretim Okulu oldu. Okul Müdürü Mülazım Mazrek tarafından karşılanan ekibine okul binası gezdirildi, teknik bilgiler verildi. Bünyesinde engelli 7 öğrenciye de eğitim veren okulda 950 öğrenci öğrenim görüyor, 62 yönetici ve öğretmen görev yapıyor. Türk İşbirliği ve Kalkınma idaresi Başkanlığı (TİKA) ve İstanbul Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan okul binası ilçenin eğitimini tamamen üstlenmiş durumda.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz