Eğitimciler Suriyeli Çocuklara Oyuncak Ve Kışlık Giyecek Gönderecek

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), savaş mağduru Suriyeli çocuklar için oyuncak ve kışlık giyecek yardım kampanyası...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), savaş mağduru Suriyeli çocuklar için oyuncak ve kışlık giyecek yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında eğitim çalışanları ve ailelerinden oyuncak, atkı, bere, eldiven, bot, diş fırçası, diş macunu, hırka, kazak ve kaban gibi kışlık giyecekler toplanarak Suriyeli çocuklara ulaştırılacak.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), 'Suriyeli Çocuklar da Gülsün' isimli kampanyası ile Suriye’de meydana gelen iç savaş ve şiddet olayları neticesinde evlerini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mülteci ailelerin çocukları başta olmak üzere Suriye’de çok zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan çocukları kapsıyor. Suriye'de vahimleşen durum ve bunun çocuklar üzerinde bıraktığı etkiyi bir nebze azaltmak için kampanya düzenlediklerini belirten DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Kampanyamız, oyuncak, atkı, bere, eldiven, bot, diş fırçası, diş macunu, hırka, kazak ve kaban gibi kışlık giyeceklerden oluşuyor. Daha şimdiden kampanyamıza gösterdikleri ilgi ve katkılardan ötürü eğitim çalışanları, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bizlere bu kampanyayı düzenleme hususunda ilham, cesaret ve önderlik eden bütün kurum, kuruluş, sendika, dernek ve sivil toplum örgütlerine de tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Sendika olarak dünyanın bütün çocuklarına sahip çıkmayı kendilerine misyon edindiklerini söyleyen Gürkan Avcı, kampanyayla ilgili olarak şunları söyledi: "Suriye iç savaşındaki en büyük mağdur olan çocukların yükünü azaltmak ve acılarını paylaşmak adına en mühim görev biz eğitimcilere düşüyor. Suriyeli çocuklar kendilerini ısıtacak bir atkı, bere ve kazak bekliyor. Yüreklerini ısıtacak bir oyuncağa ihtiyaçları var. Tüm çocuklarımızın, veli, öğretmen ve eğitim çalışanlarının desteklerini bekliyoruz. Kampanyamıza katılmak isteyenler, yardım malzemelerini sendikamız genel merkez adresine gönderebilir yahut bizzat kendisi de getirebilir. Mazlum ve mağdur insanlara yardım etme hususunda kadim bir geleneği ve hassasiyeti bulunan halkımızı, Suriyeli çocuklara destek olmaya davet ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: