Mersin Kültür Merkezinde Sahne Alan Mersin Klasik Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilen“ Torosların Gönül Telinden “ Türk Sanat Müziği Konseri Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Okullar Ve Kurumlarda Görev Yapan Eğitimcilere muhteşem bir gece geçirmelerini sağladı.
“Torosların Gönül Telinden” müzik konserine; Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak Ve Eşi Nilgün Çıtak, Emekli Mersin Valisi Akif Tığ,, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, Toroslar İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal, Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ; Özcan Erlap, Ömer Faruk Çetinkaya, TRT Çukurova Radyosu Müdür Yardımcısı Muhammed Tut, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü , Aşkın Günay, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Koro Sanat Kurulu Üyeleri:”Fatih Oral, Hakan Çetinay, Hilal Yüzer, Hidayet Gürsel, Eğitimci Müzikseverler, Yerel Ve Ulusal Basın Mensupları, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Ve Halkla İlişkiler Bürosu Katıldı.
Toroslar Kaymakamlığı ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile düzenlen konserde: Koro Şefi Fatih Oral ve Solistler; Cavit Özkeleş ve Canan Arslan tarafından seslendirilen eserler sayesinde, eğitimci müzikseverler muhteşem bir gece geçirdi.
Eğitimcilere Yönelik “Torosların Gönül Telinden” konseri sırasında; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Ve Halkla İlişkiler Bürosunun günün anlam ve önemi ile ilgili sorularını yanıtlayan, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü, Aşkın Günay, : “Toplumun tamamına hitap eden eğitim camiasında görev yapan ve insan yetiştirmek gibi önemli bir görevi üstlenen; öğretmenler ve eğitimcilerle birlikte olmak, onların yorgunluklarını atmak, streslerini azaltacak, başarı ve motivasyonlarını artırmak için sanatçı arkadaşlar birlikte burada görev aldık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin hayata hazırlanmaları açsından, Türk milletinin kendi kültürünün bir parçası olan Klasik Türk Müziğinin dinleyince rahatlatan, kulağa hoş gelen bir ses ve müzik olduğunun, milli kültürümüzün bir parçası olduğunu anlatmak için böyle orgniasyonu yapmayı planladık. Amacımıza ulaştığım kanaatindeyim. “ şeklinde konuştu.
Müdürü, Aşkın Günay :” Kültür Ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Türkiye genelinde 81 ilinden sadece 8 ilinde vardır. Bu korolardan biride, Mersin Klasik Türk Müziği Korosudur. Akdeniz bölgesinde tek koro olarak Mersin Klasik Türk Müziği Korosu vardır. Onun için önemli bir misyon üstlenmekteyiz. Bu misyonumuzu yerine getirirken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, kendi öz müziğimiz olan Klasik Türk Müziğini onlara sevdirmek, aşılamak, Türk milli tarihinde geçmişten bu zamana kadar gerçek kendi müziğimizin önemini kavratmak, korumak, yarınlara taşımak ve gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmak sahip çıkmalarını sağlamaktır. “ Diye Konuştu.
Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü, Aşkın Günay : “ Biz kaliteli müzik yapmak istiyoruz. Neden kaliteli müzik yapmak istiyoruz? Diye soracak olursanız? “ Hz. Mevlana’nın dediği gibi:” Ey Kardeş, Sedefi İnciyi İçinde Ara, Sanatı İse Ehlinden İste” diyor. Şimdi biz, Mersin Devlet Opera Ve Balesi İle Birlikte Türkiyenin Altı(6) Opera Ve Balesi Birlikte bir birliktelik başlattık. Onların meyvelerini almaya başladık. Çalıkuşu balesi, Türk müziğinin seçkin eserlerinden oluşan bir yapıt. Çalıkuşu balesinin müziğini bizim mersin klasik Türk müziği korosu icra etmektedir. Şu anda bu ser gişe rekorları kırmakta. geçen Eskişehir de idik. Eskişehir Devlet Opera Ve Bale salonunda bir salonun yarısı kadar seyirci çalıkuşu eserini izleyemeden geri döndü. Bu neden meydana gelmekte:”Türk müziğimizin önemli eserlerini icra etme bakımından biz pilot bölge olduğumuzu düşünüyorum. Mersinde, Devlet Opera Ve Balesi Olan birlikteliğimiz bir sinerji etkisi yapacak, hizmet kalitesi aratacaktır.” Diye konuştu.
“Torosların Gönül Telinden” konserinden çok zevk aldığını belirten Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz,: “Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise müzik mutlaka vardır Müziksiz hayat zaten mevcut olamaz Klasik Türk Müziği’ni, tarihi süreç içersinde tek sesli olarak gelişen, yenilenen; kendine öz makam, usul ve tekniğe sahip, sesli ve sözlü Türk Sanat türüdür şeklinde tanımlanabilir. Klasik Türk müziği; Orta Asya, Selçuklu ve özellikle Osmanlı uygarlığının bir ürünü olarak, pek çok milletin müziklerini etkilemiş, onların müziğini de kendi potasında eritmiştir. Bunun bir sonucu olarak, klasik musiki, gerek makam sayısı ve anlayışı, gerekse formlar ve usuller bakımından çok zengin bir müzik türü olmuştur
Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz