Eğitimde Başarıda Velilere Büyük Görev Düşüyor

Düzce İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzeldal, Düzce Öğrenci Meclisi üyeleri ve eğitimciler ile...

Düzce İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzeldal, Düzce Öğrenci Meclisi üyeleri ve eğitimciler ile birlikte katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında eğitimdeki başarının yanı sıra okullarda disiplinin önemine dikkat çekti. Güzeldal, başarıda velilere de büyük görevler düştüğüne değindi.

13 yıl önce yaşanan deprem felaketinin başarısızlığa gerekçe olarak gösterilemeyeceğini kaydeden Güzeldal, özellikle disiplin konusunda yaşanan eksikliğin başarısızlığı doğurduğuna dikkat çekti.

Güzeldal, “Bir başarısızlık söz konusuysa bunu üzerinden 13 yıl geçen depreme dayandırmak anlamsız. Bizce eğitim kurumlarında disiplin çok önemli. Ancak son dönemlerde öğretmenlerimiz bu konuda bazı sıkıntılar yaşıyor. Öğretmenlerimiz güvensiz. Tehditlerle karşılaşan öğretmenlerimiz var. Bu sorunun giderilmesi şart” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okul disiplinin oluşturulabilmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Güzeldal, “Burada ailelere çok iş düşüyor. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Teknolojiden doğru faydalanmalarını sağlasın. Çocukları planlı çalışmaya teşvik etsinler” dedi.

Toplantıya katılan bazı eğitimciler de yaşadıkları sıkıntıları da şöyle paylaştılar:

“Özellikle okulda sivil kıyafet giyilmesi ile ilgili sıkıntılarımız var. Okul kapısında güvenlik var ama yeterli olamayabiliyor. Kişi okul içerisine sivil kıyafetle giriyor öğrencimi yoksa normal vatandaş mı ayırt edemiyorsunuz. Buda ciddi bir güvenlik açığına sebep oluyor. Ayrıca teknolojinin öğrenciler tarafından yanlış kullanılması da büyük sıkıntı. Ellerinde yüksek maliyetli cep telefonlarıyla derste internete girerek başka uygulamalarla ilgileniyorlar. Başarının neden düşük olduğuna gelince öğrenciye Neden çalışmıyorsun? Çok mu zenginsiniz? diye soruyorsunuz. ‘Evet hocam 1,5 ton fındığımız var’ diyor. Bu onlar için çalışmama sebebi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: