Eğitimde Fatih Projesi

GAZİANTEP (AA) - Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) Projesi kapsamında Gaziantep'te 5 okulda 236 öğretmen ve 501 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

GAZİANTEP Projesi kapsamında Gaziantep'te 5 okulda 236 öğretmen ve 501 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Vali Erdal Ata, Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınmasında eğitimin önemli olduğunu belirtti. Çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Ata, "Eğitime ne kadar önem verirsek, yarınlara da o derece güvenli bakma şansımız olacaktır" dedi. Öğrencileri, çağın en modern teknolojisini kullanarak, yarınlara en iyi hazırlamak için canla başla çalıştıklarını aktaran Ata, şöyle konuştu: "Gaziantep'te her 3 kişiden birisinin öğrenci olduğunu söyleyebiliriz. Yükümüz ağır. Eğitime daha çok önem vermemiz, çalışmamız gerekir. Son 2,5 yılda yaklaşık 3 bin derslik yapıldı. İnşaatı devam eden bin 800 derslik daha var. Arsa problemini çözersek en az 3 bin derslik daha yapmayı düşünüyoruz." Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından öğretmen ve öğrencilere tabletleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: