Eğitimde ‘kaliteyi Yükseltme Arayışı’ Toplantısı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde?Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştiren Çerkezköy 3 nolu Eğitim Bölgesi Danışma...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde?Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştiren Çerkezköy 3 nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’na, aynı zamanda Kurul Başkanı olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müdürü Mustafa Türk, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Candaş, Tepe İlkokulu Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Sinem İşbilen, Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Talat Mutlu, Türk Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilcisi ve Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğretmeni Mehmet Çakmak, ÇEGİAD Başkan Yardımcısı Fatih Bozkurt, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Rağbet Erol, ve Lions Kulübü Başkanı Halit Çoruh katıldı.

Reklam
Reklam

Çalışma alanları hakkında bilgi veren ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk, “Kurulun amacı ilçemizde yapacak olduğumuz eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak varsa eksiğimiz bunları görüşmek ve ortaya çıkan sıkıntıları giderilebilmek için çalışmalarımızı organize etmektir” dedi. Mustafa Türk kısa bir bilgilendirmede bulunduktan sonra gündem maddeleri okuyarak oylamaya sundu.

Görüşülecek gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Örgün ve yaygın eğitimi bölgenin istek ve ihtiyaçlarına istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurumlarla iş birliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi hakkında konuşan ÇTSO Lisesi Müdürü Türk, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla, Kapaklı ve Karaağaç ve köylerin Çerkezköy’den kopacağını kaydederek “Dolayısıyla, Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’ı kapsayan yeni düzenlemeler yapılacak.” dedi.

Göç olayının kendileri için çok büyük sıkıntı olduğunu kaydeden Türk, “Okullar olarak, yaşadığımız en büyük sıkıntı aşırı göçün getirdiği derslik açığı. Bunlara paralel olarak, yeni öğretmen ve hizmetli ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Şuanda hiçbir okulumuzda öğretmen açığı yok ama ücretli öğretmen sayımız hayli fazla. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, açık kalan kontenjanlara, ilgili üniversitelerin öğretmenlik bölümünden mezun olan adayları ‘ücretli öğretmen’ olarak görevlendiriyor.” Bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Konu hakkında görüş belirten Türk Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilcisi ve Karaağaç Atatürk Ortaokulu Öğretmeni Mehmet Çakmak ise, “İlçemizde görevli yaklaşık 1700 öğretmen bulunuyor ama bunların 378’i ücretli öğretmen. Çerkezköy gibi bir ilçede 378 ücretli öğretmenin çalıştırılmasını doğru bulmuyorum. Kötü olan da, ücretli öğretmenlerin Karağaaç ve Kızılpınar’de kümelenmiş olması. Şuan görev yaptığım okulda 14 ücretli öğretmen var.” Diyerek, bunun başarıyı olumsuz etkilediğini söyledi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından bir diğer gündem maddesi olan eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Mustafa Türk, “Dönem itibariyle hiçbir okulumuzda herhangi bir öğretmen açığı yok. Eğitim öğretim malzemesi konusunda artık her şey sistem üzerinden yapılıyor. Okul müdürleri ihtiyaçları belirleyerek sistem üzerinden il ve ilçe milli eğitimleri onaylayarak bakanlığa gönderiliyor. Bakanlıkta daha sonra gerekli ödenekleri gönderiyor. Bunun haricinde il özel idaresi tarafından okulların tadilatları için talep edilen tamiratı ve bakımı yapılan okullar oluyor. Tekirdağ Valimiz hemen hemen bütün ödeneği onarıma ayırdı. Tekirdağ ve Çerkezköy için bu şanslı bir durumdur. Tüm okullarımızın bakım ve onarımı bu yaz yapılacak” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Toplantının devamında eitim bölgesinde yükseköğretim kurumları ile iş birliği yapılacak konuların belirlenmesi konusuna geçildi. Kurul Başkanı Mustafa Türk, ilçedeki okulların Çerkezköy Meslek Yüksekokul ile ortak etkinlikler düzenlemesinin faydaları üzerinde dururken, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı da, kendilerinin de ortak etkinlik taleplerine sıcak baktıklarını dile getirdi. Yüksekokul bünyesinde Halka İlişkiler Programı bulunduğunu vurgulayan Aslanlı, “Okulumuzda İletişim Uzmanı değerli hocalarımız var. Okullarınız arzu ederse, hem öğrencilere, hem de öğretmenlere yönelik iletişim seminerleri verilebilir. Teknolojinin gelişmesi ve çocukların da, bu teknolojiyi kolayca kullanma olanağı yakalaması, aile içi iletişimini asgariye indiriyor. Bunun neden olduğu kalıcı sorunlar var, bu sorunu çözmeye dönük seminerler verebiliriz.” Diye konuştu.

Daha önce öğretmenlere yönelik ‘İletişim Benimle Başlar’ başlığı altında bir seminer düzenlediklerini kaydeden Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı, “bu şekilde de bir katkı sağlayabiliriz. Öğrencileri kaynaştırarak ortak etkinlikler yapabiliriz. Bin 200’ü aşkın öğrencimiz var sizin okulları ziyaret ederek ortak etkinlikler yapabiliriz. Liselere yönelik bölüm tanıtımlarına ortak olabiliriz. Dört yıllık üniversiteyi kazanacak puanı elde edemeyen öğrenciler varsa ve yetenekliyseler tanıtıcı programlar yapabiliriz. Mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısı yaşatmayan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile İş Güvenliği Programlarımız var.” Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Karşılıklı fikir alışverişlerin yaşandığı toplantıda eğitim bölgesi içinde ve arasında danışma ve rekabet sağlama suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi için yapılacak çalışmaların belirlenmesi, eğitim kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi, sağlık müdürlüğü ile iş birliği sağlanarak öğrencilerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesi, oluşturulacak proje ekipleri ve komisyonlarının kurulması ile eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması, çocuk ve gençlerin risk faktörlerinden korunması için yapılacak olan çalışmalar görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: