Eğitimde Öğretmen Liderliği İle Gelen Başarı

Türkiye’de ilk kez Maltepe’de uygulanan 'Yeni nesil Öğretmen Liderliği' projesi, eğitimde başarıyı hedeflerken, yine bir...

Türkiye’de ilk kez Maltepe’de uygulanan 'Yeni nesil Öğretmen Liderliği' projesi, eğitimde başarıyı hedeflerken, yine bir ilk olan Antakya Medeniyetler Korosu’nu ağırlayarak ‘birlik ve kardeşlik’ içinde anlamlı bir mesaj verdi.

Maltepe Kaymakamlığı tarafından 4 yıl önce hayata geçirilen ve eğitimde kalite, başarının artırılması bilgilerin kalıcı olmasının hedeflendiği 'Yeni Nesil Öğretmenler Liderliği' projesi 4. kongresini yaptı. Entim Uluslararası Medya'nın desteklediği proje, Maltepe Medeniyet Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Entim Uluslararası Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enis Timuçin, eğitim için hayati bir öneme sahip olan bu projenin, ezberci eğitim sistemini ortadan kaldırdığını söyledi. Projenin tüm başarısının Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur'a ait olduğunu belirten Timuçin, böyle bir projeye bir nebze de olsa katkı sağladıklarından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Timuçin, başta kaymakam Ahmet Okur olmak üzere bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, kongrede yaptığı konuşmada, projeye övgüler yağdırdı. Balıbey, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur’un öncülüğünde başlatılan ve İngiltere’de uygulanan bu yöntemin çok önemli olduğunu söyledi. Balıbey, "Türkiye’de ilk kez uygulanan projeyi incelediğimde gerçekten kısa zamanda çok yol alındığını gördüm. Ancak bu projenin tüm Türkiye’ye yayılması önemli, bunun için çalışmalar yapacağız” dedi. Maltepelilere, “Kaymakamınız Ahmet Okur’a sahip çıkın onu hiçbir yere göndermeyin” diyen Balıbey, gelecek nesillerin eğitimle bugünden şekillendirileceğini, bunun için de eğitimde yeni yöntemlerin kullanılarak başarının yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur da, hayata geçirilen projenin temelde bir öğretmen gelişim modeli olduğunu söyledi. Projede yer alan öğretmenlerin çalışma ile ilgili olarak ‘yeniden doğduğumuz ve mesleğimizde yeni bir sayfa açtığımız dönem’ olarak nitelediklerini hatırlatan Okur, “Bu projede yer alan öğretmenler bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla kişisel ve mesleki kazanımlar elde ediyorlar ve bunu hayatları boyunca kalıcı bir uygulama haline getiriyorlar” dedi. Kongrede elde edilecek sonuçlarla eğitimde uygulanabilir ve paylaşılabilir sonuçların ortaya çıkacağını, bunun da tüm Türkiye'de yaygınlaşacak modeller oluşturacağını ifade eden Kaymakam Okur, bazı il ve ilçelerin bu model ile ilgili olarak kendileriyle görüşmesinin de projenin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Maltepe’de projeye katılan okulların öğretmenlerinin öğrencileri ile birlikte hazırladıkları çalışmalar ise salonun girişinde açılan sergi ve sunumlarla davetlilere gösterildi. Birbirinden değişik projelerin yer aldığı çalışmalar başta Maltepeliler ve ilçe dışından gelen davetliler olmak üzere hemen herkes tarafından beğeni ile takip edildi. Çalışmaları inceleyen ve öğretmenlerle projeleri üzerine sohbet eden Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de teorik bilgilerin pratikle birleştirilmesinin bir öğrenci için bilginin kalıcı olmasını sağlayacak en önemli unsur olduğuna dikkat çekti ve öğretmenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan da, Kaymakam Okur’un öncülüğünde başlatılan projenin dört yıldır aynı heyecanla sürdürdüklerini söyledi. “Değişimin öğretmenle başlayacağına vurgu yapan Kaptan, Maltepe’de değişimin öncüsü olan lider öğretmenlere de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz