Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Paylaşımı Toplantısı ve Ödül Töreni

Sivas'ta "Eğitimde Kalite Yönetimi Paylaşımı Toplantısı ve Ödül Töreni" yapıldı.

Sivas'ta "Eğitimde Kalite Yönetimi Paylaşımı Toplantısı ve Ödül Töreni" yapıldı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, yapılan projelerin Sivas için yeterli olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Projelere ve yapılan çalışmalara bakıldığı zaman Sivas için bunların yeterli olmadığı kanaatindeyim. Bazı ilçelerimizin hiç katılmadığı, merkezin de istenilen seviyede olmadığı kanaatindeyim. Bütün yöneticiler, okul idarecileri, öğretmen arkadaşlarımızın böyle bir çalışmanın içerisine girmeleri lazım. Ama bunu raporlamak, projelendirmek, paylaşmak ve bunu öğrenciye, veliye ve çevreye yansıtmak gerekiyor. Siz bir çalışmayı okulda başlattığınız zaman sadece o okula ait bir çalışma olmuyor. Gördüğünüz gibi muhakkak veli de bundan etkileniyor. O il, mahalle, ilçe, çevre etkileniyor. Öğrencilerin motivasyonu sağlanmış oluyor. Bundan sonra bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Biz bu çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğimiz için iyi yetiştirmek zorundayız. Hepimizin bunda sorumluluğu var. Elimizden geldiğince biz çocuklarımızı çağdaş gelişmeye, çağdaş teknolojiye uygun bir şekilde eğitim ve öğretime tabi tutmalıyız. Geleceğimizi çocuklarımızda görüyoruz. Onun için çocuklarımızın sadece eğitimle ilgili değil kendi örf, adet ve geleneklerimize, vatanımıza, milletimize bağlı, sadık ve gelecek vadeden çocuklar olarak yetiştirmemiz hepimizin sorumluluğunu gerektiriyor."

Reklam
Reklam

Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise okul yöneticilerinin bu tür projelere ağırlık vermelerini istedi.

Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir de Toplam Kalite Yönetim ödül sürecine başvuran raporları değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda toplam kalite yönetimi ekip raporu kategorisinde Ulaş Lisesi'nin "Pili Getir Çamı Götür" projesiyle birinci, Yıldızeli Çok Programlı Lisesi'nin "Öğrencileri ders içi ve ders dışı faaliyetlere istekli hale getirmek" projesiyle ikinci, Şarkışla Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nun ise "Öğrencilerimiz için okulda gerekli yapısal ve fiziksel düzenlemenin yapılması" konulu proje ile üçüncü olduğu bildirildi.

Kurum raporu kategorisinde ise Şarkışla Doç. Dr. Abdullatif Şener İlköğretim Okulu'nun birinci, Lütfi Abay İlköğretim Okulu'nun ikinci, Ahmet Türkseven İlköğretim Okulu'nun üçüncü olduğu kaydedildi.

Dereceye giren okulların yöneticilerine plaketleri ve ödülleri, Vali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: