Eğitime Hayırsever Desteği

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir okulun yapımı ve bağış karşılığında iki okulun isim değişikliği için protokol imzalandı.

Gaziantep'te bir okulun yapımı ve bağış karşılığında iki okulun isim değişikliği için protokol imzalandı. Vali Erdal Ata, Akınal Ayakkabıcılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yapımı ile iki okulun isim değişikliği için valilikte düzenlenen törende, şehirde hayırseverlerin eğitime desteğinin devam ettiğini söyledi. Kentteki mevcut derslik durumu da değinen Ata, şöyle devam etti: "Sınıf mevcutlarını şuan ki haliyle tutmamız için her yıl 750 derslik yapmamız gerekiyor. Nüfus ve göç olayını da dikkate alırsak bu sayı daha da artar. O nedenle devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla derslik yapmak gerekiyor. Arsa sıkıntısı çözülebilirse bu noktada daha hızlı yol açabiliriz. Hayırseverlere gösterdikleri kadirşinaslık için şükranlarımı sunuyorum. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımız az çok demeden eğitime bağış yapmaya devam ediyor." Hayırsever Cevdet Akınal da sektörel eğitimi önemsediklerini belirterek, "Bu sefer ayakkabı sektörüne eğitim noktasında destek olmak istedik. Ayakkabıcılık sektörüne temelden eleman yetiştirilmesi için böyle bir okul yaptırmaya karar verdik. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah ise daha önce yaptığı bağışlardan dolayı yaşama sevincinin arttığını, yeni bağışlarla da büyük huzur duyduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından taraflar protokolleri imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz