Eğitime Hayırsever Katkısı

Antalya'da hayırsever işadamı Mehmet Kürşat Başkırt'ın babası Necati Başkırt adına Aksu'da yaptıracağı 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

Antalya'da hayırsever işadamı Mehmet Kürşat Başkırt'ın babası Necati Başkırt adına Aksu'da yaptıracağı 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

Antalya Valiliği'nde, düzenlenen protokol imza törenine Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever iş adamı Başkırt ile babası Necati Başkırt ve annesi Sevim Başkırt katıldı.

Vali Altıparmak, hayırlara ortak olmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, hayırsever ikliminin Antalya'da yoğun olarak yaşandığını söyledi.

Yapılacak yeni okullarla öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim alacaklarını kaydeden Altıparmak, "İnşallah bu, diğer hayırseverlere, 'ben de okul yaptırsam' diyenlere örnek olur. Hayırseverler bu okullarda yetişen çocuklarla gurur duyar" dedi.

Reklam
Reklam

Hayısever Başkırt'ın annesi adına yaptıracağı ikinci bir okulun protokolünün de yakında imzalanacağı bildiren Altıparmak, "Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir vefa örneği. Umarım herkese örnek olur" diye konuştu.

Hayırsever Başkırt ise kendisinin okul yaptırmayla ilgili hayali olduğunu dile getirerek, yakın zamanda da annesinin adına ikinci bir okul yaptıracağını söyledi.

Yapılacak okulların her ikisinin de çok konforlu olacağını kaydeden Başkırt, "İlk okul Aksu'da 12 derslikli olacak. Gerekli her şeyi yapmaya çalışacağız. Her iki okul toplam 10 bin metrekare alanda yapılacak. Okulda müzik odaları, sinema salonları, anfi tiyatro ve satranç alanları yer alacak. Güzel bir okul olması için gayret ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: