‘Eğitime Renk Katalım’ kampanyası başladı

<span>Zonguldak</span>’ın Ereğli ilçesinde 'Eğitime Renk Katalım' kampanyası hayata geçiriliyor. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, bu kampanya...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 'Eğitime Renk Katalım' kampanyası hayata geçiriliyor. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, bu kampanya ile köy okullarının onarım ve bakımlarını yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 'Engelleri Kaldıralım', 'Bir sınıf da senin olsun' kampanyalarının ardından bu kez 54 köy okulunun bakım ve onarımını gerçekleştirecek 'Eğitime renk katalım' projesini hayata geçiriyor. Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerden yaklaşık 51 bin TL ile 23 engelli vatandaşa akülü sandalye arabası alındı.
Kaymakam İbrahim Çay, geri kalan akülü sandalye açığının ise duyarlı sivil toplum örgütü, meslek odaları ve hayırsever vatandaşların destekleri ile kapatılmaya çalışıldığını ifade etti.
İbrahim Çay, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in birlikte başlattığı, “Bir Sınıf da senin olsun” kampanyası kapsamında kamu kurumu, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler tarafından Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi'nin 27 sınıfından 14’ünün onarım ve tefrişatının yaptırılarak hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Çay, üçüncü projenin ise köy okullarının eksikliklerinin giderilmesi için düğmeye basılması olduğunu dile getirdi. Kdz. Ereğli halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Çay, köy okullarından 54’nün onarım işinden 38’inin 3 günlük sürede anlaşmasının yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz