Eğitimin iyi örnekleri ulusal model olacak

Özel eğitimin güçlendirilmesi, kız çocuklarının okullaşma oranın artırılması gibi birçok projeyi yürüten Milli Eğitim Bakanlığı,...

Özel eğitimin güçlendirilmesi, kız çocuklarının okullaşma oranın artırılması gibi birçok projeyi yürüten Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’da düzenleyeceği çalıştay ile illerde yürütülen iyi örnekleri ulusal modele dönüştürmenin yollarını arayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim projesi kapsamında 12–14 Eylül tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi’nde Projelerde İyi Örnekler Çalıştayı düzenleyecek.
Çalıştayda uluslar arası proje uygulamalarındaki model ve tecrübeler ele alınacak, İl projeler koordinasyon ekipleri tarafından yürütülen projelerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca, illerde yürütülen iyi proje örneklerinden ulusal bazda model olarak uygulanabilecek proje fikirleri ile ekiplerin karşılaştıkları sorun ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.
Çalıştay kapsamında, 81 ilin projeler koordinasyon ekipleri tarafından kurulacak stantlarda 1,5 gün süre ile projelerin tanıtımları yapılacak. Ayrıca çalıştayın birinci gününde uluslar arası proje uygulamalarındaki model ve tecrübelerin paylaşımı amacıyla uluslar arası uzmanlar tarafından ‘Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Politikalarında Hollanda Örneği’, ‘Okul Terklerinin Azaltılmasında UNICEF Ülke Programı’, ‘Avrupa Birliği Projelerinde İletişim Stratejileri’, ‘Avrupa'da Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi’, ‘Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Programı’ konularında sunumlar yapılacak.
Çalıştayın 2. gününde illerde uygulanan iyi proje örneklerinin paylaşımı , 3. gününde ise 'İl Projeler Koordinasyon' ekiplerince yerelde hazırlanıp ulusal bazda uygulanabilecek proje fikirlerinin paylaşımı gerçekleştirilecek. Projeler koordinasyon ekiplerinden sorumlu şube müdürleri ile uzmanların karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz