Eğitimlerini Tamamlayan Trafik Polislerine Sertifika Verildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından genel hizmetlerde görevli personele yönelik olarak düzenlenen, 'Genel Zabıta Trafik İhlali...

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından genel hizmetlerde görevli personele yönelik olarak düzenlenen, 'Genel Zabıta Trafik İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan 349 polise sertifikaları verildi.

Trafik kural ihlallerini aşağıya çekmek ve trafik kazalarının önüne denetimle geçmeyi hedefleyen genel trafik zabıta uygulamasına geçilmesiyle, genel hizmetlerdeki polislere de trafik ceza yazma eğitimi verilmeye başlandı. Erzurum'da genel hizmetlerde görevli 349 polis 4'er saat süreyle 2 gün boyunca eğitime tabi tutuldu. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'ın da yer aldığı törenle katılımcı genel hizmet görevlisi polislere sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

YILDIZ: ÖNCE İNSANA SAYGI

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, terör olaylarından sonra ülkede en fazla can ve mal kaybına yol açan problemin 'trafik terörü' olduğunu söyledi. Ceza yazma yetkisi alan genel hizmetteki görevli polislerin görevlerini yerine getirirken empati yapmalarını ve insana saygı duymaları çağrısında bulunan Yıldız, "Kural ihlallerini göz ardı etmeden görevinizi en güzel şekilde yapın. Ancak görevinizi ifa ederken empati yapın, nezaket kurallarından taviz vermeyin ve saygılı olun. Ülkemizde ve şehrimizdeki en büyük problemlerden birisi de maalesef trafikte yaşanan keşmekeşlik. Bu problemin azaltılmasında sizlere büyük görev düşüyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: