'Eğitimli Ve Ekonomik Özgürlüğü Olan Kadınlar Daha Az Şiddete Maruz Kalıyor'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, eğitimli ve...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, eğitimli ve ekonomik özgürlüğünü eline alan kadınların en az şiddete maruz kaldığını söyledi.
Kadına şiddeti ortadan kaldırmanın, azaltmanın mümkün olmadığını belirten Hacıeyüpoğlu, “Eğitim ve istihdam çok önemli. Kadın eğitimli ve ekonomik özgürlüğü elinde ise erkek karşısında daha güçlü. Örneğin sadece eğitimli ve evde oturan kadınlarımızın çoğu şiddetten bahsettiği gibi eğitimsiz ancak çalışarak eve katkıda bulunan kadınımız da şiddete maruz kalabiliyor. Eğitimsiz ve çalışan kadınlarımızın elinden parası alınabiliyor” dedi.
Eğitimli kadının, ekonomik özgürlüğünün şiddet oranını olabildiğince azalttığını anlatan Hacıeyüpoğlu, şunları dedi; “Eğitimli ve ekonomik özgürlüğünü eline almış kadın en az şiddete maruz kalan kadındır. Biz de doğal olarak hem eğitim oranlarının artması, hem de kadınımızın iş hayatı içinde yer almasını sağlayarak şiddetin azalabileceğini savunuyoruz. Kadına uygulanan fikri, ekonomik her türlü şiddetin ölçülebilir oranda azaltılabilmesi umuduyla tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz